Prirodni zaslađivači i sirupi
Pokud jste se rozhodli skoncovati s konzumacijom rafiniranog šećera jednom zauvijek, nalazite se na pravom mjestu. U ovoj kategoriji smo se fokusirali isključivo na prirodne izvore zaslađivača. Oni imaju mnogo prednosti. Prije svega, ne povećavaju glikemijski indeks (nekoliko prirodnih zaslađivača je također pogodno za dijabetičare), imaju manju energetsku vrijednost i što se tiče slatkoće, gotovo se izjednačuju s klasičnim šećerom.
Možete birati između raznih prirodnih zaslađivača poput kokosovog šećera (omiljenog zbog karameliziranog okusa i boje), ksilitola ili eritritola, kao i velikog broja sirupa koje možete koristiti za pečenje ili za zaslađivanje kaša i žitarica za doručak. Sirupi doživljavaju boom jer je njihova upotreba često bolja od klasičnog šećera. Pogodni su za zaslađivanje kako toplīh, tako i hladnih napitaka, ali su pronašli svoje mjesto i u kuhinji pri pečenju ili pripremi palačinki. S obzirom da mnogim ljudima ograničenje rafiniranog šećera nadilazi granice, treba odabrati zaslađivače koji odgovaraju Vama. To je posebno važno kako bi prijelaz bio što bezbolniji i održiv za svakoga.