Crni čajevi
Čaj je po vodi drugo najčešće konzumirano piće na svijetu. Svi različiti tipovi čaja potječu iz iste biljke - Camellia Sinensis. Različiti načini branja i obrade biljke stvaraju različite tipove čaja, među njima je i crni čaj.
Zreo Pu Erh čaj nesumnjivo spada među najpoznatije kineske čaje. Nije nazvan po mjestu porijekla, već po gradu Pu-eru u provinciji Yunnan. Osnovni sirovinski materijal za stvaranje shu (tamnog) ili sheng (zelenog, zrelog) pu-erha je Maocha – vršni pupoljci čaja u kojima je zaustavljen proces oksidacije, a zatim su valjani, sušeni i razvrstani prema kvaliteti u nekoliko grupa.
U slučaju formiranja sheng Pu Erha, Maocha se pari i komprimira u željeni oblik te se zatim ostavlja da zrije pod odgovarajućim uvjetima. Shu Pu Erh je nastao zbog nastojanja da se imitira već sazrio sheng Pu Erh, a listići prolaze kroz proces kontrolirane fermentacije nazvan Wu Dui. Trajanje ovog procesa kreće se od 1 do 3 mjeseca. Na kraju se listići napadnu, propare i komprimiraju. Pu Erh se najčešće komprimira u obliku kolača, gnijezda ili cigli, ali može se kupiti i kao listićni čaj.