BrainMax Women Beauty Protein, protein za žene s kolagenom, keratinom i vitaminima, 1000 g Nativni sirutkin protein najviše kvalitete s premium kolagenom Naticol® i dodatnim sastojcima, 28 doza, dodatak prehrani.
Code: 47715/KOK 47715/BIL 47715/BLA 47715/PAN Choose variantRelated products
Product detailed description
Složeni protein za podršku ženskoj ljepoti
Mješavina prirodnih sastojaka posebno je formulirana za podršku ženskom zdravlju i ljepoti. Sadrži patentirani riblji kolagen Naticol® koji se odlikuje izvrsnom apsorpcijom i poznat je po svojoj sposobnosti hidratacije i posvjetljivanja kože, kose i noktiju, što je i znanstveno potkrijepljeno u nekoliko studija.1,3,4 Važnu ulogu ima i keratin koji je neophodan za održavanje zdrave, jake kose, a zajedno s biotinom koji podupire mladenački izgled kože, ova kombinacija učinkovito podupire žensku ljepotu. Podržava proizvodnju vlastitog kolagena u tijelu. Kompleks također pridonosi smanjenju i stvaranju bora. BrainMax Women Beauty Protein je najbolji izbor za modernu ženu koja želi izgledati i osjećati se sjajno.
3u1 rješenje za ljepotu i zdravlje žene
Zahvaljujući pažljivo odabranom sastavu, više ne morate odvojeno kupovati proteine i kolagen i baviti se dodatkom keratina i biotina - Sve je uključeno u učinkovite doze, potkrijepljene studijama. S našim Women Beauty Proteinom dobivate sve što vam je potrebno za ljepotu i zdravlje u jednom, za manje od pola cijene. Jedinstveni proizvod spaja dobrobiti ključnih sastojaka u jednu učinkovitu, sveobuhvatnu njegu koja je idealna za svakodnevnu upotrebu. Osmišljen posebno za potrebe ženskog tijela, podržava zdravlje kože, jačanje kose i noktiju, dok istovremeno pomaže u održavanju snage mišića, ukupne vitalnosti i smanjenju tjelesne masnoće. Zahvaljujući tome nastaje prirodno rješenje ljepote koje uz redovitu primjenu zajedno s BrainMax Beauty Bombom donosi dugotrajnije rezultate od mnogo skupljih invazivnih zahvata.
Po čemu je Naticol bolji?® od običnih kolagena?
Postoji nekoliko studija koje proučavaju Naticol® riblji kolagen i njegove učinke. Jedna studija objavljena u "Juniper Online Journal of Case Studies" otkrila je da čak i niska doza od 2,5 g ribljeg kolagena Naticol® može značajno smanjiti znakove starenja kože kod zrelih žena. Ova se studija usredotočila na bore, fine linije i suhoću kože. Pokazalo se da Naticol® može pozitivno djelovati na održavanje tonusa, elastičnosti i hidratacije kože, što je posebno važno za kožu koja stari, gdje se sinteza kolagena smanjuje svake godine nakon 25. godine. Drugo kliničko istraživanje pokazalo je da redovita upotreba samo 2,5 g Naticola® dnevno tijekom 12 tjedana poboljšava elastičnost kože i vidljivo smanjuje pojavu bora. Nakon samo 8 tjedana korištenja, možete primijetiti ne samo glatku i elastičniju kožu, već i njen sjaj. Druga dvostruko slijepa, placebom kontrolirana studija pratila je 95 zdravih žena prosječne dobi od 56 godina. Redovito su koristili 2,5 g ribljih kolagenskih peptida Naticol® tijekom 12 tjedana. U 12. tjednu istraživanja primijećeno je da je više od 70% žena koje su uzimale 2,5 grama Naticola® dnevno primijetilo poboljšanje u borama. Osim toga, otprilike 60% ovih žena doživjelo je značajno poboljšanje u borama oko usta. U 12. tjednu korištenja 2,5 grama Naticola® dnevno, uočeno je značajno zatezanje kože na vanjskoj strani podlaktice. Nasuprot tome, u skupini koja je primala placebo tijekom studije nisu zabilježene značajne promjene. Svaka doza sadrži 3 g ribljeg kolagena.
- Znanstveno dokazan učinak.
- Već 2,5 g značajno smanjuje znakove starenja kože.
- Vidljivo smanjuje pojavu bora.
- Pomaže posvijetliti i zagladiti kožu.
- Sadrži više od 99 % čistih proteina.
Keratin za zdravu kosu i nokte
Keratin je esencijalni strukturni protein koji ima ključnu ulogu u zdravlju ženske kose. Njegova struktura daje kosi snagu i elastičnost što je bitno za otpornost na oštećenje. Kada je kosa bogata keratinom, jača je, manje sklona lomljenju i ispucalim vrhovima. Keratin također pomaže u održavanju glatke površine kutikule dlake, što sprječava njihovo petljanje i olakšava raščešljavanje. Ova glatka površina također reflektira više svjetla, dajući kosi prirodan sjaj.
Prednosti interne uporabe keratina:
- Keratin se apsorbira u krvotok i distribuira u sve dijelove tijela, uključujući kosu i nokte.
- Rezultati su dugotrajniji.
- Složeniji učinak na kosu, nokte i kožu.
- Hrani kosu iznutra.
Goveđi kolagen hranjen na travi za blagotvorne učinke na kožu
Jedan sustavni pregled i meta-analiza 26 randomiziranih kontroliranih ispitivanja sa 1721 pacijentom procijenili su učinke dodatka hidroliziranog kolagena na hidrataciju i elastičnost kože. Ova studija potvrđuje da hidrolizirani kolagen može imati blagotvoran učinak na hidrataciju i elastičnost kože, čime pomaže u smanjenju znakova starenja kože. Druga studija o učincima dodatka hidroliziranog kolagena na starenje kože. Ova analiza je pokazala da je uzimanje hidroliziranog kolagena tijekom 90 dana učinkovito u smanjenju starenja kože smanjenjem bora i poboljšanjem elastičnosti i hidratacije kože. Studija je potvrdila značajna poboljšanja u hidrataciji i elastičnosti kože u usporedbi s placebom. Ovi nalazi pokazuju da hidrolizirani kolagen može imati blagotvoran učinak na zdravlje i izgled kože. Svaka porcija sadrži 5,1 g kolagena govedine hranjene travom.
Može li biotin pomoći u rastu kose?
Kombinacija biotina i keratina može pružiti sveobuhvatnu njegu kose, kože i noktiju. Biotin je ključni vitamin za održavanje zdrave kose, kože i noktiju. U 2017 to je potvrdila i studija u kojoj je biotin davan ljudima koji su imali patološke probleme s rastom kose i kvalitetom noktiju. Studija je potvrdila da su se ti ljudi poboljšali nakon primjene biotina.1
Nativni proteini mlijeka krava slobodnog uzgoja
Nedenaturirani izvorni protein sirutke hladno je dobiven izravno iz svježeg kravljeg mlijeka krava iz slobodnog uzgoja, hranjenih travom, koje dolaze iz kontroliranog europskog uzgoja. U usporedbi s običnim proteinima, mlijeko prolazi samo jednu blagu pasterizaciju (obično se pasterizira dva puta). Proces mikrofiltracije odvija se na vrlo niskoj temperaturi (do 10°C), pri kojoj protein zadržava imunoglobuline i enzime. Probavljiviji je, dobro se apsorbira i prije svega ima bolju iskoristivost sadržanih proteina. Zahvaljujući nježnoj i izravnoj metodi obrade iz svježeg mlijeka, veze između aminokiselina nisu prekinute, a ukupno protein sadrži višu koncentraciju aminokiselina, posebno proanaboličkog leucina.
Znanstveno dokazano: Visok unos proteina pomaže u smanjenju težine!
Istraživanja s naglaskom na visoki unos proteina dokazala su njegov učinak na smanjenje tjelesne težine i masnog tkiva3. Nekoliko studija pokazalo je da povećanje unosa proteina potiče gubitak težine. Provedeno je šestomjesečno istraživanje4 koje je uključivalo 15 muškaraca i 50 žena s prekomjernom tjelesnom težinom ili pretilo. Skupina s visokim udjelom bjelančevina izgubila je u prosjeku 43 % više masti od skupine s visokim udjelom ugljikohidrata. Druga studija objavljena u časopisu Nutrients otkrila je da je dijeta s visokim udjelom proteina bolja za gubitak masnoće od dijete s niskim glikemijskim indeksom. Studije također pokazuju da proteini mogu pomoći stabilizirati razinu šećera u krvi, smanjujući apetit i glad, što može dovesti do prejedanja.5 To je zato što tijelo dulje probavlja proteine, što pomaže u održavanju osjećaja sitosti dulje vrijeme. To također smanjuje osjećaje koji nas mogu navesti da jedemo nezdravu hranu, što uzrokuje nagli porast šećera u krvi.
Što je termički učinak i zašto su proteini važni za mršavljenje?
Proteini imaju visoku kalorijsku vrijednost. To znači da tijelo mora potrošiti više energije da ih probavi. A veća potrošnja energije = brže mršavljenje. Da dam konkretan primjer: ako biste pojeli goveđi odrezak koji ima 250 kalorija, možete očekivati da će vaše tijelo sagorjeti otprilike 50 do 75 kalorija samo probavljajući ga. Međutim, ovo je samo gruba procjena i stvarna količina sagorjelih kalorija može varirati ovisno o nizu čimbenika, uključujući vaš individualni metabolizam. Istraživanja su pokazala da veći unos proteina povećava termogeni učinak (njihova probava zahtijeva više energije), a također povećava osjećaj sitosti. To rezultira smanjenjem tjelesne težine i masti. Osim toga, proteini su zasitniji od masti ili ugljikohidrata, što dovodi do ukupnog nižeg unosa kalorija.
Održivost i dobrobit životinja
Nismo ravnodušni prema okolišu i zato inzistiramo na dobrim životnim uvjetima za životinje. I uzgojena i divlja riba koriste se za Naticol® riblji kolagen za zaštitu morskog ekosustava. Osim toga, ribe se biraju iz različitih geografskih područja, što ograničava utjecaj na pojedina ribolovna područja. Asortiman Naticol® dostupan je s certifikatom Friend of the Sea®, prestižnom oznakom održivosti. Što se tiče goveđeg kolagena i mlijeka za proizvodnju bjelančevina, ono se dobiva od goveda uzgojenih na slobodnim pašnjacima. Ovakvo etičko ponašanje životinja osigurava da stoka živi u prirodnim uvjetima i jede travu. Ova metoda uzgoja ne samo da podržava zdravlje i dobrobit životinja, već također osigurava višu kvalitetu.
Razlika između nativnog proteina sirutke i redoviti "sir" protein sirutke
Izvorni protein sirutke proizvodi se hladno izravno iz svježeg mlijeka krava koje se hrane na pašnjacima. Dok se “sir” protein sirutke proizvodi od sira, točnije od nusproizvoda proizvodnje sira, sirutke. Konvencionalni protein sirutke tako je više prerađena namirnica u odnosu na nativni protein, a tijekom procesa proizvodnje dolazi do razgradnje aminokiselina i korisnih tvari jer se mlijeko najprije mora pasterizirati zagrijavanjem, potom se sir proizvodi na višim temperaturama, a na kraju faza proizvodnje, sirutka dobivena iz sira za proizvodnju proteina sirutke. Dok nativni protein prolazi samo jednu pasterizaciju na početku tijekom proizvodnje mlijeka, a zatimblagim filtriranjem izravno iz mlijeka na niskim temperaturama, dobiva nativni protein sirutke bez degradacije krhkih veza između aminokiselina. Dobiveni proizvod je protein iznimne kvalitete, čist i vrlo dobro apsorbljiv i probavljiv u tijelu. Nativni protein karakterizira veća koncentracija aminokiselina (7 g BCAA po dozi) i tvari korisnih za tijelo (laktoferin, imunoglobulin). Nativni protein je kavijar među proteinima. Studije pokazuju da prirodni protein sirutke povećava koncentraciju aminokiselina u krvi više nego obični protein sirutke ili mlijeko, što bi moglo, jednostavno rečeno, produžiti vrijeme potrebno tijelu za izgradnju mišića.
Nježna proizvodnja proteina iz nativne sirutke
Jedan od razloga zašto je nativna sirutka tako dobra u pogledu sadržaja proteina i sposobnosti upijanja je proces proizvodnje. Nativni protein sirutke pasterizira se samo jednom, dok se protein sirutke pasterizira dva puta. To može dovesti do denaturacije (oštećenja) proteina, a osim toga, proizvodnja nativnog proteina sirutke odvija se postupkom hladne mikrofiltracije (temperatura do 10°C). Jednostavno rečeno, može se reći da je proizvodnja nativnog proteina sirutke toliko blaga da zahvaljujući tome protein zadržava količinu proteina i veću količinu aminokiselina.
Umjesto umjetnih sladila – inulin
Čest problem ne samo s proteinima, već i s drugim dodacima prehrani je okus. Ovo se često nadmašuje sukralozom. Umjetni zaslađivač koji negativno utječe na naše zdravlje. Iako se sukraloza proizvodi od šećera, ona nije prirodni proizvod. Sukraloza se proizvodi patentiranim kemijskim postupkom u više koraka. 7
Istraživanje istraživača Yale Cell Metabolism iz 2020. otkrilo je da konzumiranje pića zaslađenih sukralozom tijekom 10 dana smanjuje osjetljivost na inzulin kod zdravih ispitanika. Autori studije također su napomenuli da je ono što posebno zabrinjava to što su se metaboličke promjene dogodile nakon vrlo kratkog vremena. 7
- Povećava rizik od inzulinske rezistencije i dijabetesa tipa II. tip.
- Povećava rizik od probavnih problema.
- Mijenja zdravlje crijeva i oštećuje GI trakt.
- Ubija korisne probiotičke bakterije u našim crijevima.
- Zagrijavanjem stvara otrovne spojeve.
- Može dovesti do debljanja.
Doziranje
Pomiješajte 1 mjericu (35 g) s 200 ml vode ili mlijeka. Uzimajući u obzir dnevni unos proteina, uzmite 1-3 porcije dnevno. Može se koristiti ne samo nakon treninga, već i kod pripreme kaše za doručak, smoothieja, pa čak i kod pečenja za obogaćivanje klasičnih peciva i slastica vrijednim proteinima.
Kupnjom ćete podržati i šume!
1. PATEL, Deepa P, Shane M SWINK i Leslie CASTELO-SOCCIO. Pregled upotrebe biotina za gubitak kose 2017.
2. KLINIČKA STUDIJA CSR3463 – METODE I REZULTATI
3. MOON, Jaecheol i Gwanpyo KOH. Klinički dokazi i mehanizmi gubitka težine uzrokovanog visokoproteinskom dijetom 2020.
4. SKOV, AR, S TOUBRO, B RØNN i A ASTRUP. Randomizirano ispitivanje proteina naspram ugljikohidrata u ad libitum dijeti sa smanjenim unosom masti za liječenje pretilosti. 1999 godine.
5. ZHANG, Lijuan, Sherry PAGOTO, Barbara OLENDZKI, Gioia PERSUITTE, Linda CHURCHILL, Jessica OLESKI i Yunsheng MA. Nerestriktivna dijeta za mršavljenje usmjerena na povećanje vlakana i nemasnih proteina 2018.
6. KUBOTA, Sodai, Yanyan LIU, Katsumi IIZUKA, Hitoshi KUWATA, Yutaka SEINO i Daisuke YABE. Pregled nedavnih otkrića o redoslijedu obroka: Atraktivan pristup prehrani u prevenciji i liječenju dijabetesa tipa 2. 2020.
7. DALENBERG, Jelle R., Barkha P PATEL, Raphael DENIS, Petra C VINKE, Serge LUQUET i Dana M SMALL. Kratkotrajna konzumacija sukraloze s, ali ne bez, ugljikohidrata smanjuje živčanu i metaboličku osjetljivost na šećer kod ljudi. 2020.
8. LIPNER, Shari R i Richard K SCHER. Biotin za liječenje bolesti noktiju: koji su dokazi? 2017.
9. MIRANDA, Roseane B de, Patricia WEIMER i Rochele C ROSSI. Učinci dodatka hidroliziranog kolagena na starenje kože: sustavni pregled i meta-analiza. 2021.
10. PU, Szu-Yu, Ya-Li HUANG, Chi-Ming PU, Yi-No KANG, Khanh Dinh HOANG, Kee-Hsin CHEN i Chiehfeng CHEN. Učinci oralnog kolagena za sprječavanje starenja kože: sustavni pregled i meta-analiza. 2023.
11. Prisutnost vitamina C ne samo da potiče bolju apsorpciju sadržanog kolagena, već i prirodno potiče proizvodnju kolagena u tijelu, što pozitivno utječe na čvrstoću i elastičnost kože.
Sadržaj pakiranja: 1000 g
Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi na suhom i tamnom mjestu.
Upozorenje: Čuvati izvan dohvata djece. Proizvod nije namijenjen djeci, trudnicama i dojiljama. Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Pripravak nije zamjena za raznovrsnu prehranu. Pridržavajte se zdravog načina života.
Proizvedeno u Češkoj za tvrtku BRAINMARKET s.r.o.
Additional parameters
Category: | Proteini |
---|---|
Oblik: | Puder |
Proizvođač: | BrainMax |
Tip: | Protein |
Veličina Paketa: | 1 kg |
Za rješavanje pojedinaca: | Oporavak i grčevi mišića, Mišićna masa i fizička izvedba, Koža, kosa, nokti |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!