BrainMax Pure Rižino brašno, BIO bez glutena, 1 kg *cz-bio-001 certifikat
Code: 99198Related products
Product detailed description
BrainMax Pure Rižino brašno, BIO bez glutena, 1 kg
Rižino brašno proizvodi se od fino mljevene riže. Koristi se za pripremu nepečenih slastica, a njegova glavna prednost je laka probavljivost. Prirodno je bez glutena te je stoga pogodan za pripremu jela za osobe s celijakijom. Rižino brašno može se koristiti za izradu tjestenine, zgušnjavanje umaka i juha, kao i za pripremu nepečenih slastica. Brašno je bogato vitaminima i proteinima te služi kao uobičajena zamjena za pšenično brašno. Rižino brašno povećava volumen i ima odlična vezivna svojstva.
Rižino brašno sadrži značajnu količinu vlakana koja su važna kako za probavni sustav tako i za snižavanje kolesterola i šećera u krvi. Najčešće se miješa s drugim vrstama bezglutenskog brašna, poput kukuruznog ili heljdinog brašna.
Prednosti BrainMax čistog rižinog brašna:
- 100% bez glutena.
- Pogodno za pečenje i kuhanje.
- Lako probavljiv.
- Nizak sadržaj masti.
- ORGANSKI, VEGANSKI, SIROVI.
- Zemlja porijekla: Tajland
Mogućnosti korištenja rižinog brašna
- Pogodno za zgušnjavanje juha i umaka.
- Idealan za pripremu nepečenih slastica.
Popularni recepti s rižinim brašnom
Muffini s jabukama
Sastojci:
- 155 g rižinog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 1 žlica lanenih sjemenki
- 1 žličica sode
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 160 g običnog jogurta
- 1 jaje
- 1 i 1/2 žlice otopljenog maslaca
- 2 crvene jabuke
- 60 ml soka od brusnice
metoda:
Zagrijte pećnicu na 175°C i pripremite kalup za muffine. U zdjeli pomiješajte brašno, pahuljice, lanene sjemenke, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. U velikoj zdjeli pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt i maslac. Dodati jabuke narezane na kockice i sok od brusnice. Umiješajte suhe sastojke u mokre. Koristite žlicu ili žlicu za sladoled da ravnomjerno rasporedite tijesto i pecite 30 minuta.
Popečci od rižinog brašna
Sastojci:
- 160 g rižinog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 120 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje
metoda:
U posudi pomiješajte rižino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i promiješajte. Umutiti mlijeko, žumanjak i med. Umiješajte mokre sastojke u suhe. Bjelanjke istucite u maloj posudi i dodajte u tijesto. Fritule pržite na ulju ili maslacu.
Pohana pileća krilca
Sastojci:
- 2 kg pilećih krilaca
- 500 g rižinog brašna
- Suncokretovo ulje za prženje
Za marinadu:
- 10 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 žličica đumbira
- 3 mlada luka
- 250 ml umaka od kamenica
- 250 ml kokosovih aminokiselina
- 50 ml ribljeg umaka
- 100 g kokosovog šećera
metoda:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj zdjeli. Dodajte pileća krilca i promiješajte da sva krilca budu prekrivena marinadom. Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku 3 sata. U veću zdjelu uspite brašno i njime obložite krilca. Neka odstoji 5 minuta. U međuvremenu zagrijte dovoljno ulja u velikom loncu. Pržite krilca dok ne porumene.
Prednosti BrainMax čistog rižinog brašna
100% bez glutena
Rižino brašno je prikladna alternativa za osobe koje boluju od celijakije.
Lako probavljiv
Rižino brašno je lako probavljivo i ima vrlo nizak udio masti.
Pogodno za pečenje i kuhanje
Rižino brašno može se koristiti kako za zgušnjavanje jela, tako i za pripremu nepečenih slastica.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naše rižino brašno ima BIO certifikat - Proizvodnja ekološkog uzgoja izvan EU.
Kupnjom ćete podržati i Češke šume
Sastav: 100% BIO rižino brašno
Porijeklo: Tajland
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Način čuvanja: Na suhom mjestu, u zatvorenoj ambalaži.
Težina: 1 Kg
Additional parameters
Category: | Brašna i mješavine |
---|---|
Oblik: | Puder |
Odlučnost: | Bez glutena, BIO, veganska |
Proizvođač: | BrainMax Pure |
Tip: | Brašno |
Veličina Paketa: | 1000 g |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!