BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g *CZ-BIO-001 certifikat
Code: 34710Related products
Product detailed description
BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
Zrna kakaovca, od kojih se pravi kakao, plod su biljke Theobroma cacao, što na grčkom znači "hrana bogova". I nije ni čudo. Na području Srednje i Južne Amerike kakao je bio visoko cijenjen od strane domorodačkog stanovništva. Još prije 3000 godina kakao se koristio kao hrana, lijek ili čak valuta. Još uvijek postoje plemena u kojima se kakao cijeni kao sveto piće. Kakao je poznat kao najveći biljni izvor željeza. No, osim željeza, kakao sadrži i magnezij, mineral koji je važan za naš kardiovaskularni sustav i pomaže pretvaranju glukoze u energiju. Vani kakao je izvrstan izvor serotonina, triptofana, tirozina i feniletilamina. Ovi neurotransmiteri povezani su s ugodnim osjećajima i mogu čak ublažiti tjeskobu i depresiju.
Organski kakao sadrži više od 40 puta više antioksidansa od borovnica! Ima nevjerojatan ORAC rezultat od 98 000 na 100 g u usporedbi s borovnicama koje imaju 2400. ORAC rezultat mjeri sposobnost antioksidansa da apsorbiraju slobodne radikale (koji dolaze od zagađenja i toksina u našem okolišu) koji uzrokuju oštećenje stanica i tkiva.
Prednosti BrainMax čistog sirovog kakaa:
- Snažan antioksidans
- Veći udio zdravih masti (12%)
- Bogat polifenolima i teobrominom (nootropik)
- Izvor željeza, cinka, magnezija, kalija, fosfora, bakra i kalcija
- 100% ORGANSKI, SIROVI, VEGANSKI, BEZ GMO
- Zemlja porijekla: Peru
Mogućnosti korištenja kakaovca
- Možete dodati u proteinski shake ili svoj omiljeni smoothie.
- Kakao prah odličan je za toplu čokoladu, kakao napitke, jogurte, deserte, kolače
Popularni recepti s kakaom
Brownies vafli
Sastojci:
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 160 g raženog brašna
- 50 g tamne čokolade 85%
- 30 g kakaa
- 10 g chia sjemenki
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
metoda:
U posudi istucite jaja zajedno s mlijekom. Dodajte brašno, chia sjemenke, otopljenu čokoladu, kakao, med, prašak za pecivo i žličicu cimeta. Ručnim mikserom izmiješajte smjesu u glatko tijesto. Gotovu smjesu ulijte u pekač za vafle i pecite 3-4 minute, ovisno o vrsti pekača za vafle. Vafle možete preliti medom ili poslužiti uz jogurt.
Kolač od kakaa
Sastojci:
- 120 g glatkog pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 15 g kakaa
- 75 g kokosovog šećera
- 1 jaje
- 90 ml poluobranog mlijeka
- 20 g tekućeg kokosovog ulja
- 250 g jabuka (oguljene i krupno naribane)
- 40 g oraha (sitno mljevenih)
- 50 g čokolade za kuhanje (najmanje 55% kakaa)
metoda:
Kalup za torte obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, kokosov šećer, jaja, mlijeko i ulje te sve dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto. Stavite tijesto u pripremljeni kalup za tortu i ravnomjerno rasporedite. Zatim tijesto prekrijte krupno naribanim jabukama i pospite sitno mljevenim orasima. Kalup s tijestom stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35-40 minuta na 180-185°C. Kada je kolač pečen, otopite čokoladu na vodenoj kupki i žlicom pokapajte po vrhu kolača.
Kakao muffini s borovnicama
Sastojci:
- 1 jaje
- šalica kiselog vrhnja
- 45 grama omekšalog maslaca
- 55 grama kokosovog šećera
- 25 kakao
- 125 grama glatkog brašna
- paketić praška za pecivo
- žličica sode bikarbone
- dva reda kvalitetne tamne čokolade
- dvije do tri šake borovnica
metoda:
U zdjeli umutiti jaja sa maslacem, na kraju dodati šećer i kiselo vrhnje. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i kakao. Ovu rahlu smjesu postupno ulijevajte u zdjelu s tekućom smjesom i mutite dok se svi sastojci ne sjedine u tijesto. Borovnice umiješajte u tijesto. Možete ih prethodno pomiješati u posudi s malo šećera u prahu da ne budu kiseli. Na kraju izlomite ili narežite čokoladu na komadiće i umiješajte ih u tijesto. Teflonski ili silikonski kalup za muffine obložite kolačićima i napunite ih do tri četvrtine tijestom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Prednosti BrainMax Pure RAW kakaa
Izvor antioksidansa
Kakao je doslovno krcat antioksidansima. Pobjeđuje čak i borovnice svojim sadržajem antioksidansa!
Visok sadržaj željeza
Kakao je vrlo bogat željezom. Čak ima i najviše željeza iz biljnog svijeta, što je odlična vijest posebno za vegetarijance i vegane.
Sadržaj teobromina
Teobromin je dobro poznati nootropik koji izaziva ugodne osjećaje i djeluje protiv depresije i tjeskobe.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naš kakao posjeduje BIO certifikat - Proizvodnja ekološkog uzgoja izvan EU.
Kupnjom ćete podržati šume
Sastojci: 100% organski kakao (Theobroma cacao)
Podrijetlo: Afrika
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Način čuvanja: Na suhom mjestu, u zatvorenoj ambalaži.
Težina: 500g
Nutritivne činjenice | na 100g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1430 kJ / 342 kcal |
masti | 11 g |
- od toga zasićene masne kiseline | 6,5 g |
Ugljikohidrati | 14 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Vlakno | 45 g |
Proteini | 24 g |
Sol | <0,1 g |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!