BrainMax Pure Milk kefir, zrna, BIO, 1 g *CZ-BIO-001 certifikat / zrnca za pripremu domaćeg mliječnog kefira
Code: 46565Related products
Product detailed description
Mliječni kefir pun probiotika kod kuće
Kefir je fermentirano piće, gdje se uz pomoć mliječne fermentacije stvaraju probiotičke kulture, blagotvorne za naš probavni trakt . No, kako bi naš probavni sustav imao koristi od mliječnog kefira, vrlo je važna njegova svježina. Zato sada možete napraviti svoj kefir i imati pod nadzorom i proizvodnju i skladištenje , što je najbolje u staklenoj boci bez nepotrebne plastike.
Što je fermentacija?
Fermentacija je proces u kojem se fermentacija odvija pomoću sojeva probiotika i malo šećera . Tijekom procesa, žive kulture konzumiraju šećer i stvaraju organske kiseline, plinove i alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne koristi samo za mliječne proizvode, već i za povrće (kiselo zelje, kimchi) i drugu hranu. Fermentacijom se stvaraju probiotičke vrste koje su neophodne ljudima i koje ne samo da koriste našem crijevnom mikrobiomu , već i jačaju imunološki sustav . Što je s korištenim šećerom? Kristali K etera metaboliziraju šećer kao dio procesa fermentacije. Stoga se ne morate brinuti da konzumacijom kefira sebi štetite dodavanjem šećera.
Probiotici i učinak na zdravlje
- Podržat će zdravlje crijevne sluznice.
- Optimizira crijevni mikrobiom.
- Podržat će bolju probavu.
- Doprinijet će jačanju imuniteta.
- Poboljšat će apsorpciju vitamina.
- Prevencija crijevnih bolesti
Podržat će zdravlje crijevne sluznice
Optimizira crijevni mikrobiom
Podržat će bolju probavu
Poboljšat će apsorpciju vitamina
Prevencija crijevnih bolesti
Priprema kristala za sljedeći kefir
Za aktiviranje kefirnih zrna potrebno je malo šećera koji će podržati njihov rast. Možete koristiti nerafinirani šećer od trske, jer je bogat mineralima, ili kombinirati šećer u omjeru 25 g bijelog šećera i 5 g smeđeg šećera . Kod same pripreme kefira već možete koristiti klasični bijeli šećer od repe.
1. Kefirna zrnca ulijte u 100 ml mlijeka.
2. Pustite da fermentira 24 sata. (pažljivo promiješati nakon 12 sati).
3. Nakon 24 sata procijediti kroz sito i isprati zrnca mlakom vodom.
5. Zrnca su potpuno aktivirana čim 200 ml mlijeka fermentira u kefir.
Priprema mliječnog kefira
Mliječni kefir obično fermentira 24 sata , ali ako mlijeko nije fermentiralo ni nakon jednog dana, možete ga ostaviti do 48 sati . Ako se nakon jednog dana kefir već odvojio od mlijeka i previše je kiseo za vaš ukus možete ga pustiti da fermentira kraće vrijeme .
1. Aktivirana kefirna zrnca stavite u posudu u kojoj će fermentirati.
2. Prelijte svježim mlijekom (600 ml) i ostavite da fermentira 24 sata na sobnoj temperaturi. Posuda treba biti na zatvaranje ili pokrivena krpom.
3. Pažljivo procijedite kroz cjedilo i kefir je gotov. Za daljnju pripremu zrna samo vratite u čistu posudu i prelijte mlijekom.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naš mliječni kefir ima BIO certifikat - EU/non-EU organska poljoprivredna proizvodnja.
Kupnjom ćete podržati i Češke šume #treezaobjednavku!
Sastojci: Dehidrirana mliječna kefirna zrnca*. *proizvod iz organskog uzgoja.
Podrijetlo: Bugarska
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladištenje: Čuvajte neotvoren proizvod na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja zrna se moraju odmah upotrijebiti za aktivaciju. Sadrži mlijeko . Fermentirani proizvodi mogu sadržavati tragove alkohola i histamina. U slučaju trudnoće, dojenja ili davanja kefira djeci posavjetujte se s liječnikom.
Težina: 1g
Additional parameters
Category: | BrainMax |
---|---|
Oblik: | Rahla smjesa |
Tip: | Smjesa |
Veličina Paketa: | 1 g |
Za rješavanje pojedinaca: | Zdravlje crijeva i probave |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!