BrainMax Pure Kombucha Lemongrass, Kombucha, limunska trava, 330 ml
Code: 46092Related products
Product detailed description
Što je Kombucha?
Kombucha je fermentirani napitak i iako osnovni sastojak podsjeća na gljivu, nije gljiva u pravom smislu te riječi. Točnije, radi se o posebno uzgojenoj mikrobnoj kulturi koja je odgovorna za cijeli proces fermentacije.
Crni čaj kao osnova izvrsne kombuche
Osnova naše kombuche je Pu-erh crni čaj , koji ima više nego dovoljno zajedničkog s kombuchom. Pu-erh vuče korijene iz kineske pokrajine Yunnan , a poput ovog fermentiranog crnog čaja, kombucha nije ništa novo u istočnoj Aziji. Oba su drevna pića s impresivnom poviješću i pozitivnim blagodatima za tijelo i um .
Nepasterizirano i nefiltrirano
Kombucha je sama po sebi proizvod mnogih važnih tvari i probiotičkih kultura. Kako bismo sačuvali te tvari, kombuchu ne pasteriziramo niti filtriramo . Zahvaljujući tome može zaraditi oznaku SIROVA i kao takvu kombuchu potrebno je držati u hladnjaku kako se ne bi pokvarila.
Kakav je okus kombuche?
Kombucha sama po sebi ima poseban okus. Od prvog okusa kombuche, blago octeni okus može biti obeshrabrujući. Međutim, naša kombucha sadrži veći udio bakterija mliječne kiseline i zbog toga kombucha nema onaj octeni okus. Okus mu je blaži i savršeno se slaže s limunskom travom koja daje svježinu .
Kombucha i probava
Naša crijeva naseljavaju milijarde bakterija i mikroorganizama koji su od neizostavne važnosti za naše zdravlje. Zamislite mikrobiom kao raznoliku zajednicu organizama, s bakterijama koje nam štete s jedne strane i bakterijama koje nam pomažu s druge strane. Određene namirnice mogu nam pomoći u postizanju ravnoteže između ovih bakterija. Fermentirana hrana poput jogurta, kimchija ili kombuche sadrži žive mikroorganizme. Budući da je kombucha proizvod fermentacije, proizvodi se niz probiotičkih sojeva koji su važni za uravnotežen crijevni mikrobiom. Zahvaljujući procesu fermentacije, kombucha je bogata probiotičkim sojevima , uglavnom iz obitelji saccharomyces.
Kada se počastiti kombuchom?
Kombucha sadrži koloniju bakterija i kvasca koji su, pomiješani sa šećerom, odgovorni za pokretanje procesa fermentacije. Zahvaljujući tome, bogat je ne samo sojevima probiotika , već i enzimima . Stoga je kombucha izvrstan napitak nakon jela , kada potiče probavu i umanjuje osjećaj teškog želuca . Preporučamo kombuchu otvoriti ohlađenu jer se u protivnom može zapjeniti.
Nutritivne vrijednosti na 100 g
Energetska vrijednost | 44 kJ / 11 kcal |
masti | < 0,1 g |
- od toga zasićene masne kiseline | < 0,01 g |
Ugljikohidrati | 2,7 g |
- od kojih šećeri | 2,5 g |
Proteini | < 0,1 g |
Sol | < 0,01 g |
Kupnjom ćete podržati i Češke šume #treezaobjednavku!
Sastojci: (96%) crni čaj i infuzija limunske trave (voda za piće, crni čaj, limunska trava), šećer, kulture kvasca, bakterije mliječne kiseline.
Podrijetlo: Vijetnam
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladištenje: Upotrijebiti odmah nakon otvaranja. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu, na temperaturi od +2 do +8 °C. Ne izlagati sunčevoj svjetlosti ili mrazu. Sadrži prirodni alkohol do 1,2% vol. Fina zamućenost ili nakupine živih kultura nisu nedostatak. Nije namijenjeno djeci mlađoj od 3 godine.
Težina: 330 ml
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!