BrainMax Pure Kombucha Jasmin, Kombucha, jasmin, 330 ml Napitak od fermentiranog zelenog čaja
Code: 46089Related products
Product detailed description
Što je Kombucha?
Kombucha je fermentirani napitak i iako osnovni sastojak podsjeća na gljivu, nije gljiva u pravom smislu te riječi. Točnije, radi se o posebno uzgojenoj mikrobnoj kulturi koja je odgovorna za cijeli proces fermentacije.
Zeleni čaj kao osnova izvrsne kombuche
Za osnovu kombuche odabrali smo zeleni čaj , koji nije samo izvor kofeina , već i katehina . Polifenolni spojevi koji pićima daju jaka antioksidativna svojstva . Osim toga, fermentacija povećava antioksidativni učinak sadržanih tvari u usporedbi s običnim čajem. Zeleni čaj izvrsna je baza za kombuchu jer višestruko pojačava njezin energetski učinak . Stoga ćete se osjećati puni energije nakon što ga popijete. Iako je šećer potreban za izradu kombuche, količina je dovoljno mala da se kvalificira kao niskokalorično piće.
Nepasterizirano i nefiltrirano
Kombucha je sama po sebi proizvod mnogih važnih tvari i probiotičkih kultura. Kako bismo sačuvali te tvari, kombuchu ne pasteriziramo niti dodatno filtriramo. Zahvaljujući tome može zaraditi oznaku SIROVA i kao takvu kombuchu potrebno je držati u hladnjaku kako se ne bi pokvarila.
Kakav je okus kombuche?
Zadivljujući okus jasmina upotpunjen laganim notama zelenog čaja s blagom kiselošću i malo osvježavajuće trpkosti tipične za većinu kvalitetnih zelenih čajeva. Osim toga, nije presladak. Budući da se ne temelji na slatkom okusu već na visokokvalitetnom fermentu čaja, naš je s najnižim udjelom šećera ikada ! Kombuchu preporučamo otvarati ohlađenu jer se u protivnom može zapjeniti.
Kombucha i probava
Naša crijeva naseljavaju milijarde bakterija i mikroorganizama koji su od neizostavne važnosti za naše zdravlje. Zamislite mikrobiom kao raznoliku zajednicu organizama, s bakterijama koje nam štete s jedne strane i bakterijama koje nam pomažu s druge strane. Određene namirnice mogu nam pomoći u postizanju ravnoteže između ovih bakterija. Fermentirana hrana poput jogurta, kimchija ili kombuche sadrži žive mikroorganizme. Budući da je kombucha proizvod fermentacije, proizvodi se niz probiotičkih sojeva koji su važni za uravnotežen crijevni mikrobiom. Zahvaljujući procesu fermentacije, kombucha je bogata probiotičkim sojevima , uglavnom iz obitelji saccharomyces.
Kada se počastiti kombuchom?
Kombucha sadrži koloniju bakterija i kvasca koji su, pomiješani sa šećerom, odgovorni za pokretanje procesa fermentacije. Zahvaljujući tome, bogat je ne samo sojevima probiotika, već i enzimima. Stoga je kombucha izvrstan napitak nakon jela, kada potiče probavu i umanjuje osjećaj teškog želuca . Kombucha sadrži 0,5-1,2% alkohola , koji se prirodno proizvodi tijekom fermentacije.
Nutritivne vrijednosti na 100 g
Energetska vrijednost | 60 kJ / 15 kcal |
masti | < 0,1 g |
- od toga zasićene masne kiseline | < 0,01 g |
Ugljikohidrati | 3,7 g |
- od kojih šećeri | 3,6 g |
Proteini | < 0,1 g |
Sol | < 0,01 g |
Kupnjom ćete podržati i Češke šume #treezaobjednavku!
Sastojci: (96%) infuzija zelenog čaja i jasmina (voda za piće, zeleni čaj, jasmin), šećer, kulture kvasca, bakterije mliječne kiseline.
Podrijetlo: Češka
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladištenje: Upotrijebiti odmah nakon otvaranja. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu, na temperaturi od +2 do +8 °C. Ne izlagati sunčevoj svjetlosti ili mrazu. Sadrži prirodni alkohol do 1,2% vol. Fina zamućenost ili nakupine živih kultura nisu nedostatak. Nije namijenjeno djeci mlađoj od 3 godine.
Težina: 330 ml
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!