BrainMax Pure Ekstra djevičansko maslinovo ulje Picual, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN certifikat / španjolsko ekstra djevičansko maslinovo ulje s najvećim udjelom polifenola
Code: 46766Related products
Product detailed description
Ulje sorte Picual - najveći sadržaj oleinske kiseline
Maslinovo ulje Picual maslina ima najveći udio oleinske kiseline od svih sorti (78-79% oleinske kiseline) . Oleinska kiselina pripada skupini omega 9 nezasićenih masnih kiselina i ima niz pozitivnih učinaka na naš organizam. Iznad svega, podržava kardiovaskularni sustav , ima jaka antioksidativna svojstva, regulira razinu šećera u krvi , a također je važan za integritet staničnih membrana.
- Neizostavan sastojak talijanskih i grčkih jela.
- Osnovni sastojak tjestenine, rižote ili pesta.
- Pogodan za pripremu hladnih i toplih jela.
- Pogodno za pirjanje.
- Izvrsno za preljeve i marinade.
Najveći sadržaj polifenola - 77,8 mg / 100 ml
Maslinovo ulje Picual odlikuje se blago oporim okusom koji je rezultat polifenola koje sadrži. Polifenoli su spojevi, točnije vrsta antioksidansa koji, osim što djeluju kao prirodni konzervansi, imaju i druge dobrobiti za naše zdravlje . Upravo se količina polifenola odražava na okus maslinova ulja. Što je ulje oštrije, to sadrži više polifenola i time ima veći utjecaj na naše zdravlje. BrainMax Pure Picual sadrži 77,8 mg / 100 ml. Osim sadržaja polifenola, visoka kvaliteta ovog ulja cijenjena je i zbog sadržaja vitamina E. Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog oštećenja.
Važna je svježina maslinovog ulja
Količina polifenola sadržana u maslinovom ulju karakterizira njegov pikantan okus . Što je ljutije, to ulje sadrži više polifenola . Polifenoli su relativno nestabilne molekule i zato je važno da je ulje uvijek svježe. Dugo skladištenje nije dobro za njega, kao ni visoke temperature. Naša ulja sakupljamo u manjim količinama kako bi uvijek bila svježa.
Lipidi i njihov utjecaj na kardiovaskularni sustav
Što uzrokuje aterosklerozu i kardiovaskularne probleme? Oni su lipidi koji se talože na stijenkama krvnih žila i mehanički sprječavaju protok krvi . Osim toga, oni remete krvožilnu stijenku i uzrokuju njezino otvrdnjavanje. Ravnoteža između unosa zasićenih i nezasićenih masnih kiselina zajedno s polifenolima štiti krvne žile i ne uzrokuje oksidaciju kolesterola u krvi .
Grčki paradoks - Polifenoli za zdravo srce
Grčki paradoks ima mnogo veze s maslinovim uljem. Ona leži u činjenici da unatoč visokom unosu zasićenih masti u prehrani grčkog stanovništva , uključujući veliku količinu maslinovog ulja, Grci imaju nisku stopu srčanih bolesti i nekih drugih kroničnih problema. To je idealan omjer zasićenih i nezasićenih masnih kiselina koje njihova prehrana sadrži. Zahvaljujući činjenici da se kvalitetno maslinovo ulje s visokim udjelom polifenola pojavljuje u gotovo svakom obroku, izbjegavaju se neugodne bolesti kardiovaskularnog sustava .
Kiselost manja od 0,15% - jedan je od pokazatelja kvalitete
Za dobivanje što kvalitetnijeg ulja važno je i vrijeme između berbe i prešanja maslina . Vremenski okvir za ovo ulje je manje od tri sata kako bi se spriječila oksidacija . Niska kiselost je neosporan znak izvrsne kvalitete . Ekstra djevičansko maslinovo ulje Picual ima jednu od najnižih razina kiselosti na tržištu: uvijek ispod 0,15% , au nekim serijama doseže i 0,08% kiselosti .
Hladna ekstrakcija za očuvanje okusa i kvalitete
Ekstra djevičanska maslinova ulja dobivaju se izravno iz ploda i to isključivo mehaničkim metodama, mljevenjem maslina. Preostala kategorija maslinovog ulja, koja se naziva "maslinovo ulje", ne proizvodi se prirodnim putem, već se dobiva kemijskom rafinacijom fosfornom kiselinom. Cijeli proces ekstrakcije ulja iz svježih maslina odvija se na temperaturi ispod 20ºC , što omogućuje očuvanje okusa, mirisa i nutritivnih svojstava . Za optimalno očuvanje svih njegovih svojstava, preporučamo ga čuvati dalje od svjetlosti i po mogućnosti na hladnim mjestima. Čak je i idealna temperatura skladištenja 18ºC .
BIO maslinovo ulje i certifikati ekološkog uzgoja
Organski uzgoj je način uzgoja koji ne koristi kemijske tvari sintetskog podrijetla, genetski modificirane ili derivate. Osim BIO europskog certifikata, ulje posjeduje i CAAE certifikat . Ova potvrda jamči:
- Poštivanje prirodnih ciklusa.
- Očuvanje biološke raznolikosti područja.
- Proizvodnja bez upotrebe sintetskih kemikalija ili genetski modificiranih organizama (GMO).
Ostale potvrde
- USDA (SAD, usklađenost s NOP-om). Prvo španjolsko maslinovo ulje koje je dobilo USDA certifikat. Od 2003. godine.
- JAS (Japanski ekološki standard). Od 2004. godine.
- Kineski ekološki certifikat (GB 19630). Prvo španjolsko maslinovo ulje koje je dobilo ovaj certifikat. Od 2011.
Nutritivne vrijednosti na 100 ml
Energetska vrijednost | 3448 kJ/ 824 kcal |
masti | 91,6 g |
- od toga zasićene masne kiseline | 13,7 g |
- od kojih višestruko zasićene masti | 9,2 g |
- od kojih mononezasićene masti | 68,7 g |
Ugljikohidrati | 0 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Vlakno | 0 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 0 g |
Certifikat ES-ECO-001-AN
Naše maslinovo ulje posjeduje BIO certifikat – EU organska poljoprivredna proizvodnja.
Kupnjom ćete podržati i Češke šume #treezaobjednavku!
Sastav: Ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Picual*. *proizvod iz organskog uzgoja. Maslinovo ulje dobiveno od maslina isključivo mehaničkim putem. Minimalni rok trajanja (broj serije) na dnu.
Zemlja porijekla: Španjolska
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladištenje: Čuvati na suhom mjestu i ne izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti.
Težina: 500 ml
Additional parameters
Category: | Ulja, masti i ocat |
---|---|
Oblik: | tekućina |
Odlučnost: | BIO, veganska |
Proizvođač: | BrainMax Pure |
Tip: | Ulje |
Veličina Paketa: | 500 ml |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!