BrainMarket se mijenja! Za više informacija: klikni ovdje

BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml *CZ-BIO-001 certifikat / Živa kultura za pripremu kombuche, pakiranje sadrži 1 dozu

Code: 46568
€13,47
Trenutačno nedostupno
Delivery offer
The item has been sold out…

Ako ste voljeli kombuchu, sada je možete pripremiti i sami kod kuće. Kombucha starter je tekućina koja vas tjera da napravite scooby - početnu živu kulturu, a zatim kombuchu možete pripremati redovito. Prva infuzija (scooby) se napravi od 900 ml i 150 ml se koristi za sljedeću infuziju. Tako ćete u prvoj seriji napraviti 750 ml kombuche . Ako se dobro brineš za Scoobyja, on nastavlja živjeti i možeš ga uvijek iznova koristiti.

Detailed information

Brza dostava
Brza dostava
Proizvodi su nam doista na skladištu.
Provjerena tvrtka
Provjerena tvrtka
Više od 6 godina na tržištu i u više od 9 država EU.
Testiramo što prodajemo
Testiramo što prodajemo
Provjeravamo visoku kvalitetu proizvoda.
Stručno savjetovanje
Stručno savjetovanje
Iskusni smo. Rado ćemo savjetovati!

Product detailed description

Zdrava kombucha kod kuće

Kombucha je fermentirani napitak i iako osnovni sastojak podsjeća na gljivu, nije gljiva u pravom smislu te riječi. Točnije, radi se o posebno uzgojenoj mikrobnoj kulturi koja je odgovorna za cijeli proces fermentacije .

osvježavajuća kombucha
digestija

Kombucha i probava

Naša crijeva naseljavaju milijarde bakterija i mikroorganizama koji su od neizostavne važnosti za naše zdravlje. Zamislite mikrobiom kao raznoliku zajednicu organizama, s bakterijama koje nam štete s jedne strane i bakterijama koje nam pomažu s druge strane. Određene namirnice mogu nam pomoći u postizanju ravnoteže između ovih bakterija. Fermentirana hrana poput jogurta, kimchija ili kombuche sadrži žive mikroorganizme. Budući da je kombucha proizvod fermentacije, proizvodi se niz probiotičkih sojeva koji su važni za uravnotežen crijevni mikrobiom. Zahvaljujući procesu fermentacije, kombucha je bogata probiotičkim sojevima , uglavnom iz obitelji saccharomyces.

Što je fermentacija?

Fermentacija je proces u kojem se fermentacija odvija pomoću sojeva probiotika i malo šećera . Tijekom procesa žive kulture konzumiraju šećer i stvaraju organske kiseline, plinove i alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne koristi samo za mliječne proizvode, već i za povrće (fermentirani kupus, kimchi) i drugu hranu. Fermentacijom se stvaraju probiotičke vrste koje su neophodne ljudima i koje ne samo da koriste našem crijevnom mikrobiomu , već i jačaju imunološki sustav .

Prednosti BrainMax Kombucha predjela:

  • BIO kombucha SCOBY za pripremu početne kombuche .
  • Uz pravilnu njegu kasnije možete pripremiti i veće količine kombuche.
  • Kulturu možete ponovno upotrijebiti.
  • Stvorit ćete kombuchu čiji će okus biti upravo po vašoj mašti.
  • Ne samo da možete dodati količinu šećera koju želite, već možete i obogatiti kombuchu.
kombucha
Kombucha postupak

Kako pripremiti kombuchu?

  1. Skuhajte čaj i zasladite ga.
  2. Pomiješajte vodu, ohlađeni čaj i prelijte starterom.
  3. Pokriti krpom.
  4. Ostavite da fermentira 7-14 dana na sobnoj temperaturi.
  5. Napitak ulijte u bocu i čuvajte scobu.
  6. Uživajte u osvježavajućoj kombuchi!

Koji šećer mogu koristiti?

  • Šećer od trske: ako želite eksperimentirati, pokušajte sa smeđim ili sirovim šećerom. One sadrže više melase, što će vašoj kombuchi dati tamniju boju i bogatiji okus.
  • Bijeli šećer: najbolje se nosi klasični bijeli šećer, zbog čega se najčešće preferira u proizvodnji kombuche.
  • Med: Za nešto sasvim drugačije, probajte kombuchu, koja je fermentirana s medom i zelenim čajem. Ova varijanta je blažeg okusa i svijetle boje.

Koja temperatura treba biti kada se radi kombucha?

Za idealnu proizvodnju kombuche najbolje je održavati temperaturu između 21 i 25°C. Ako je hladnije, vrenje će biti sporije. Suprotno tome, viša temperatura znači bržu fermentaciju i više kvasca. Kvasac se može prepoznati po smeđim nitima na SCOBY ili u kombuchi. Samo pazite da ne koristite previše jer može promijeniti okus pića.

Mogu li koristiti druge zaslađivače kao što je stevija?

Ne. Šećer je potreban za izradu kombuche jer ga mikroorganizmi koriste za fermentaciju. Zahvaljujući tome nastaje napitak pun probiotika. Ali ne brinite, ovaj šećer je za mikroorganizme, ne za vas. Ako želite zasladiti kombuchu prije ispijanja, možete dodati malo sladila ili stevije.

Koji čaj trebam koristiti za pripremu kombuche?

Kombucha se obično radi od crnog ili zelenog čaja, ponekad i kombinacije oba. Mogu se koristiti i druge vrste čajeva s kojima neki ljudi imaju dobra iskustva. Ali za najbolji okus i zdravstvene prednosti kombuche, najbolje je dugoročno koristiti samo crni ili zeleni čaj. Ovi čajevi također pomažu u održavanju zdrave kulture.

Što ako se želim odmoriti od pravljenja kombuche?

Kada vam je potrebna pauza od pravljenja kombuche, SCOBY lako možete pohraniti s malo kombuche (oko 200-300 ml). Izvadite SCOBY čistim rukama i stavite ga s malo kombuche u čistu staklenu posudu s poklopcem. Ne zatvarajte poklopac do kraja kako biste omogućili ulazak zraka i spriječili eksploziju. Čuvajte u hladnjaku dok ne poželite ponovno koristiti SCOBY.

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naš kombucha starter ima BIO certifikat - EU/non-EU organska poljoprivredna proizvodnja.

Kupnjom ćete podržati i Češke šume #treezaobjednavku!  

Sastojci: voda*, crni čaj*, šećer*, probiotičke kulture*. *iz ekološkog uzgoja. Minimalni rok trajanja (broj serije) na dnu.

Upozorenje: Čuvati na suhom i hladnom mjestu i ne izlagati izravnoj sunčevoj svjetlosti. Čuvajte neotvoren proizvod na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja, starter se mora odmah upotrijebiti. Fermentirani proizvodi mogu sadržavati tragove alkohola i histamina. U slučaju trudnoće, dojenja ili davanja kefira djeci posavjetujte se s liječnikom. Ako tek počinjete koristiti kombuchu, preporučujemo da počnete s manjom količinom (100 ml) i postupno dodajete više.

Podrijetlo: Bugarska

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Težina: 100 ml.

Additional parameters

Category: Pića
Oblik: tekućina
Tip: Smjesa
Veličina Paketa: 100 ml
Za rješavanje pojedinaca: Zdravlje crijeva i probave
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check