BrainMax čista kakao zrna SIROVA, BIO, 250 g *CZ-BIO-001 certifikat
Code: 99247



Related products
Product detailed description
Zrna kakaovca – blago punog okusa
Zrna kakaovca su najčišći oblik čokolade i nalaze se među 20 najbogatijih izvora antioksidansa na svijetu. Izrazitog su gorkastog okusa koji izvrsno nadopunjuje razna jela. Najčešće rastu u Južnoj Americi ili na pacifičkim otocima poput Havaja. Plodovi kakaovca, poznati kao mahune, mogu biti žute, crvene ili tamnosmeđe boje. Unutar njih nalaze se redovi sjemenki koje su otprilike veličine badema . Svaka mahuna sadrži 20-50 ljubičastih sjemenki gorkog okusa, koje svoju tipičnu aromu i boju kakaovca poprimaju tek nakon fermentacije, sušenja i prženja.


Pravi okus kakaa
Cijela zrna kakaovca značajno se razlikuju od običnog kakaovca jer nisu pržena i zadržavaju sve vrijedne antioksidanse. Pečenje smanjuje gorčinu, ali i uništava dio hranjivih tvari. Zrna kakaovca sadrže ne samo antioksidanse, već i minerale poput magnezija, cinka i kalija , te su također izvor teobromina koji stimulira živčani sustav. Osim toga, pomažu u održavanju normalnog krvnog tlaka.

Palačinke
Sastav:
- 1/3 šalice kokosovog ulja
- 2/3 šalice mlijeka od indijskih oraščića ili običnog kravljeg mlijeka
- 1/3 šalice kokosovog šećera
- 1/3 šalice bademovog brašna
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- 3 žlice kakaovih zrna
- Prstohvat soli
Postupak:
U zdjeli pomiješajte otopljeno kokosovo ulje, mlijeko i kokosov šećer, umiješajte bademovo i kokosovo brašno, zrna kakaovca i sol. Utisnite u staklenu posudu za pečenje i ostavite da se ohladi dok se ne stegne. Izrežite na tanke štapiće.

Čokoladni moka kolačići
Sastav:
- 1 i 1/2 šalice bademovog brašna
- 5 žlica kokosovog ulja
- 1/3 šalice kakaa
- 1/2 šalice kokosovog šećera
- 2 žlice instant kave
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 3 žlice kokosovog mlijeka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 2 žlice kokosovog šećera za preljev
- 2 žlice kakaovih zrna
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 170°C, a posudu za pečenje namažite kokosovim uljem. Pomiješajte bademovo brašno i 2 žlice kokosovog ulja i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. U loncu pomiješajte s još 3 žlice kokosovog ulja i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Prebacite u zdjelu i umiješajte instant kavu, jaja, žumanjak, kokosovo mlijeko, kokosov šećer, sol i sodu bikarbonu. Tijesto izlijte u posudu za pečenje i pospite kokosovim šećerom. Pecite 20-25 minuta.

Chia puding Brownie desert
Sastav:
Sastojci za puding
- 1 šalica kokosovog mlijeka
- 1/2 šalice mlijeka od indijskih oraščića, rižinog mlijeka ili običnog kravljeg mlijeka
- 1/4 šalice meda
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 3 žlice kakaa
- 1/2 šalice chia sjemenki
Sastojci za browniese
- 1 šalica bademovog brašna
- Prstohvat soli
- 1/4 šalice kakaa
- 1/4 šalice meda
- 3 žlice kakaovih zrna
- 1/3 šalice otopljenog kokosovog ulja
Postupak:
U dublju zdjelu pomiješajte sve sastojke za puding i dobro ih izmiješajte. Ostavite puding da malo odstoji kako bi ga chia sjemenke zgusnule. Pomiješajte sve sastojke za brownie i stavite u zamrzivač da se pojedinačni komadi brownieja raspadnu. Zatim u malim desertnim čašama naizmjence stavljajte slojeve pudinga i kolačića.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naša zrna kakaovca imaju BIO certifikat - Proizvodnja ekološkog uzgoja izvan EU.

Kupnjom ćete podržati i češke šume #treefororder!
Podaci o prehrani | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 2416 kJ / 577 kcal |
masti | 51,6 g |
- od toga zasićene masne kiseline | 30,3 g |
- od kojih mononezasićene masne kiseline | 19,2 g |
- od kojih višestruko nezasićene masne kiseline | 2,2 grama |
Ugljikohidrati | 6 grama |
- od kojih šećeri | 1,5 grama |
Vlakno | 23,4 g |
Proteini | 23,4 g |
Sastojci: 100% ORGANSKI Zrna kakaovca ( Theobroma kakao)
Podrijetlo: Peru
Distributer: BRAINMARKET sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Način čuvanja: Na suhom, u zatvorenoj posudi.
Težina: 250g
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!